contact@femmedigitale.ro instagram

Ana
Drăgan

poezie în mișcare

După multe încercări de a mă împrieteni cu matematica – informatica, iată-mă ajunsă la Facultatea de Psihologie. După absolvire, am călătorit în Statele Unite ale Americii, acolo unde am dobândit aptitudini precum lucrul cu oamenii, lucrul în echipă, gestionarea echipelor în situații dificile etc.

Înapoi în România, începând din 2016 am început să organizez evenimente în cadrul Hermitage – Urban Spiritual Hub, acolo unde am fost gazdă, organizator timp de peste 2 ani de zile.

În paralel, alături de soțul meu, am deschis primul studio de yoga din București care aducea 15 profesori de yoga sub același acoperiș, formând o comunitate care în timp a crescut foarte frumos, într-un mod organic.

Atunci când am devenit mamă, rolul meu a devenit mult mai clar, începând să mă îndrept din ce în ce mai mult spre lucrul cu femeile – fie ele mame, sau nu. Încet, încet aceste acțiuni s-au concretizat în ateliere de lucru cu mamele, existând posibilitatea de a participa alături de copiii lor. Tematica atelierelor varia: yoga, meditație, dans.

În iunie 2021 am fost invitată să susțin primul atelier de poezie în cadrul unui retreat pentru femei – creativitatea exprimată prin pictură, fotografie, lucru cu lutul și poezie.

Ne-om aduna într-o zi de iunie,
Atunci când sânzienele-s în plină floare,
Și vom celebra-mpreună
Un soare, o lună și pe fiecare în parte,
În unitate.

“Versurile înșiruite împreună, pe hârtie, ne poartă către cele mai adânci colțuri ale sufletului nostru, acolo unde în viața de zi cu zi poate că nu ajungem. Ne vom reaminti de ceea ce este pur în noi, ne vom celebra imperfecțiunile și vom juca împreună scenariile propriului nostru destin.

Se spune că cei mai mari maeștri sunt copiii, așadar vă invit într-un mediu jucăuș să redevenim împreună ceea ce poate că am uitat. Suntem complete, în ciuda tuturor propozițiilor incomplete care ne părăsesc buzele zilnic. Suntem întregi, în pofida încercărilor de a ne convinge că lipsește ceva.

Clipele de poezie pe care le vom împărtăși au la bază sinceritatea și autenticitatea care se află în noi, dând frâu liber emoțiilor să curgă, asemenea apei, să ardă mocnit asemenea focului care susține, să zboare liber prin aer și să ne readucă mai aproape de noi, de Mama Pământ. Ne vom realinia cu ritmurile naturale ale pământului, cu anotimpurile și ne vom aminti ce înseamnă să ne ascultăm vocea, să o recunoaștem și să ne lăsăm ghidate.”

***

Versuri am început să aștern pe hârtie în urmă cu peste 15 ani, atunci când, jucându-mă în niște ape tulburi, în urma unor evenimente greu de procesat la nivel conștient, am transformat suferința în strofe. Anii au trecut, iar versurile, odată cu gândurile, au căpătat noi forme, conturându-se odată cu schimbările pe care le-am experimentat. Am călătorit mult, am revenit, am greșit și m-am recalibrat. Acum 3 ani și jumătate a început călătoria mea ca și Mamă pe acest Pământ, acest turning point în viața mea prin care mi-am recuperat vocea. Profitând de magia unei perioade care m-a transformat profund, am trecut agale prin rolurile de adolescentă, mamă, femeie, culminând cu conectarea cu acest Pământ Mamă care ne găzduiește și ne ocrotește.

În prezent, lucrez la finisarea primei cărți de poezii pe care o voi lansa împreună cu Bianca Veșteman, cea care va reda vizual această călătorie inițiatică.

Poezia înseamnă accesarea celor mai adânci părți din mine, prin joc și simplitate, uneori prin rime, alteori prin cursivitatea unor cuvinte pe care le aștern pe hârtie fără efort. Poezia înseamnă deschiderea vocii, exprimarea fără teamă a trărilor și adevărurilor pe care le experimentez în acel moment. Cuvintele pe care le folosim au o forță extraordinară, în spatele cărora se aștern intenții atât de puțin deslușite chiar de noi. Vă invit să reflectăm asupra gândurilor noastre, să devenim puțin mai conștiente de ceea ce sădim în grădina inimii noastre și să acționăm cu blândețe. Față de noi înșine și față de femeile din jurul nostru.

Pe lângă poeziile pe care le scriu și pe care le integrez în cadrul atelierelor pentru femei / mame, în prezent colaborez cu femei, cărora le aduc plus valoare prin crearea de content în cadrul afacerilor lor.

Program