contact@femmedigitale.ro instagram

Alexandra Gîrbea

Alexandra Gîrbea este coregraf și performer, stabilită în Timișoara în urma încheierii studiilor la Academia de Dans Contemporan din Budapesta,. Formarea sa în dans acoperă multe tehnici de dans contemporan, dar și dans clasic, dans folcloric, arte marțiale. Începând cu anul 2020, lucrează ca și colaborator al Asociației Noi Re-Creăm, precum și în colaborare cu artiști muzicieni din Timișoara. Din 2021, a devenit artistă asociată Areal - spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

Alexandra este preocupată în egală măsură de dezvoltarea tehnicii de dans contemporan, dar și a unei practici creative integrând toate cunoștințele, intuițiile și curiozitățile. Prin proiectul Love for Forest, derulat în anul 2020, Alexandra a început să abordeze practica artei coregrafice în natură. Din 2021 dezvoltă proiectul RITM - improvizație performativă - în colaborare cu Alexandra Bălășoiu, Timea Kovacs, Petre Ionuțescu, Mircea Ardeleanu & Sergiu Cătană.

De-a lungul anilor, Alexandra a organizat formate diverse de cursuri și ateliere de dans contemporan, pentru toate categoriile de public și toate nivelurile, ajungând să creeze o practică pedagogică de improvizație de dans, pretabilă oricărui nivel de pregătire. Prin aceasta, coregrafa își dorește să evidențieze ideea că dansul nu are nevoie de experiență sau cunoștințe, ci în primul rând de curiozitate și dorință de mișcare și exprimare.

Program